"Cand ne rugam se indeplineste intotdeauna ceea ce avem in suflet, si nu  ceea ce avem doar pe buze. "

Marturii

 

In urma cu citeva luni cautam cu disperare o solutie de a ajuta pe una dintre rudele mele aflate intr-o mare patima trupeasca si sufleteasca . Si am gasit pe un site o rugaciune catre Sfantul Apostol Iuda Tadeu, apostolul cazurilor fara de speranta. 

Am fost destul de reticent la inceput,  spre rusinea mea nu auzisem si nu stiam nimic despre acest apostol. Am citit rugaciunea si am fost foarte impresionat de cuvintele ei, am inceput sa caut pe internet si am gasit multe marturii ale oamenilor care primisera ajutor dupa ce se rugasera la acest sfant apostol.

Am hotarat sa fac aceasta rugaciune . Pe site-ul respectiv scria ca trebuia facuta noua zile, nu am inteles la inceput de ce , dar apoi am gasit explicatia ca cele noua zile semnifica  timpul in care Sfintii Apostoli s-au rugat impreuna intre Inaltarea Domnului si Rusalii, cand Sfantul Duh s-a pogorat asupra lor . Am facut asadar rugaciunea , alaturi de alte rugaciuni catre Maica Domnului. 

Surpriza mare a venit in a zecea zi cand au inceput sa vina raspunsurile si mai ales modul minunat in care s-a rezolvat aceasta problema  cateva zile mai tarziu.

De atunci am mai dat-o si la rude sau cunostinte si la fel au primit raspunsuri si rezolvari ( de la pastrarea unui loc de munca ce trebuia restructurat sau  gasirea unui loc de munca pentru fiu la trei zile dupa ce a inceput rugaciunea pina la revenirea din coma si recuperare dupa un accident vascular foarte grav dupa ce toata familia s-a rugat cu disperare). 

Pe internet si pe e-mail-uri circula zeci de  asa-zise rugaciuni sau solutii miraculoase (probabil fiecare dintre dumneavoastra ati primit  macar o data un asemenea exemplar) care spun ca daca o distribui la nu nu stiu cate persoane se va intampla un miracol in viata ta. Eu nu pot sa spun si sa promit ca daca faceti de doua ori, de trei ori , de zece ori aceste rugaciuni necazurile dumneavoastra vor dispare ca printr-o minune. Ar fi cel putin neserios daca nu de rea credinta din partea mea sa afirm acest lucru.

Fiecare din incercarile pe care Dumnezeu ni le trimite vin cu un rost in viata noastra, nu vin sa ne piarda , vin sa ne ajute sa constientizam ca poate suntem pe un drum gresit, poate trebuie sa schimbam ceva la noi. Dumnezeu in intelepciunea sa nu ne da niciodata mai mult decat putem duce, iar oricat de grea ni s-ar parea crucea dusa la un moment dat din cauza necazurilor venite asupra noastra fata de a altora de linga noi e doar un fir de nisip.

In acelasi timp cele mai mari cresteri spirituale apar tocmai in aceste momente de cumpana pentru ca atunci de voie, de nevoie incepi sa cauti raspunsuri. Iar marea schimbarea va apare nu in exterior ci in sufletul dumneavoastra. 

Nu stiu cum va fi in cazul fiecaruia dintre dumneavoastra, intervalul de timp, oamenii si modul prin care va vor veni raspunsurile dar in mod cert acestea vor veni . Poate nu in modul in care va asteptati, poate nu la problema la care va asteptati pentru ca atunci "cand ne rugam se indeplineste intotdeauna ceea ce avem in suflet, si nu  ceea ce avem doar pe buze. " Nu sunt un teolog, nu am cunostintele  si  elocinta acestora, sunt un om simplu cu probleme si incercari la fel ca dumneavoastra ,   stiu doar ca pentru mine "intalnirea" cu Sfantul Apostol Iuda Tadeu a fost unul din momentele cele mai importanate din viata mea, iar bucuria si schimbarea adusa de acesta in sufletul meu nu poate fi exprimata prin cuvinte.

 Crearea acestui site reprezinta  un mic gest de recunostinta pentru ajutorul pe care Sfantul Apostol Iuda Tadeu mi l-a dat  mie, familiei mele precum si tuturor celor aflati in grele incercari sufletesti si trupesti pe care i-a ajutat si ii ajuta neconditionat de atat timp. Insusi Iisus Hristos ar fi indrumat-o intr-o viziune pe o sfanta sa i se adreseze apostulului cu mare incredere pentru ca "el se dovedeste plin de dorinta de a ajuta".  

In continutul acestuia am ales sa folosesc numele Iuda Tadeu tocmai ca vizitatorii sa inteleaga ca nu este vorba de Iuda Iscarioteanul, cel care l-a vandut pe Iisus Hristos.

Scopul acestuia nu este de a face prozelitism vreunei religii, de a induce in eroare in vreun fel pe cei care citesc aceste randuri ci de a incerca sa prezint sintetizat citeva elemente despre Sfantul Apostol Iuda Tadeu si cateva rugaciuni catre acest grabnic ajutator al celor fara de speranta.

Este prezentata o rugaciune pentru cei aflati in mari incercari si suferinte, care apare pe foarte multe alte site-uri romanesti si straine , precum si citeva alte rugaciuni folositoare preluate din cartea doamnei Ecaterina Hanganu  "Sfântul apostol şi martir Iuda Tadeu - sfântul cauzelor pierdute şi fără speranţă "  

Ii rog chiar pe vizitatorii acestui site care doresc sa faca aceste rugaciuni ca in cazul in care au indoieli sau intrebari sa vorbeasca intai cu preotul sau duhovnicul lor (in functie de confesiunea fiecaruia), dorinta mea fierbinte e de a ajuta si ca aceste rugaciuni sa ajunga la toti aceia care au cea mai mare nevoie de ele si sa le fie de cat mai mult ajutor,  in nici un caz de a produce  vreo dauna sufleteasca cuiva. 

Cei dintre dumneavoastra care au primit ajutorul Sfantului Apostol Iuda Tadeu si doresc sa impartaseasca acest lucru celorlalti ma puteti contacta la adresa de e-mail 

 

 

 

 

Sfinte apostol Iuda Tadeu, eu, ...(se spune numele), mă încredinţez îngrijirii tale.

Roagă-te pentru mine; ajută-mă să-mi amintesc că nu sunt singur în strădaniile mele.

Te rog, fii alături de mine şi roagă-l pe Dumnezeu să-mi trimită speranţă în mâhnire, curaj în frică şi vindecare în timpul tuturor încercărilor.

Te rog, cere-I Domnului nostru iubitor să-mi dea harul să accept orice îmi oferă viaţa şi să-mi susţină credinţa în puterea Sa vindecătoare.

Iţi mulţumesc, Sfinte Iuda Tadeu, pentru speranţa pe care o dai tuturor celor care cred şi ajută-mă, te rog, să ofer şi altora acest dar al speranţei. După voia lui Dumnezeu, Amin.

 

 Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine Născătoare de Dumnezeu. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii, şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut: pe tine, cea întru adevăr Născătoare de Dumnezeu te mărim

 

"Rugaciunea pe care o facem pentru ceilalti ne ajuta pe toti, dar mai ales noua ne deschide poarta Cerului.

 Fiindca nimeni nu are mai multa nevoie de rugaciunea noastra decat cel care e prea mihnit si prea descurajat ca sa se mai poata ruga.

Astfel facem si noi ceea ce insasi Maica Domnului infaptuieste mereu: rugaciunea, facandu-se ea insasi rugaciune si lumina si bucurie pentru toti copiii sai."

Go to top