"Cand ne rugam se indeplineste intotdeauna ceea ce avem in suflet, si nu  ceea ce avem doar pe buze. "

 

 

Spitalul de copii St. Jude Children's Research Hospital

din Memphis, Tennessee

 

 Unul din miracolele moderne ale Sfantului Apostol Iuda Tadeu este cea legata de modul in care a luat fiinta Spitalul de copii St. Jude Children's Research Hospital din Memphis, Tennessee.

 St. Jude Children's Research Hospital, a fost fondat în 1962, este o unitate de tratament si de cercetare axata pe tratarea bolilor grave pentru copii. Acesta este situat în Memphis, Tennessee, și este o organizatie  medicala non-profit .

Spitalul  a fost fondată de artistul de comedie Danny Thomas în 1962, cu ajutorul unor prieteni apropiati, pornind de la premisa că "nici un copil nu ar trebui să moară în zorii vieții". Această ideea a rezultat dintr-o promisiune pe care Thomas, o facuse cu cativa ani inainte Sfantului Iuda Tadeu.  Thomas a fost un actor de comedie care se chinuia sa supravietuiasca. Când primul său copil a fost pe cale să se nască, el a participat la o slujba  în Detroit și a pus ultimii sai bani  7$  în cutia milei din biserica . El sa rugat la Sfantu Iuda Tadeu sa-l ajute sa-si poata hrani familia lui, și o săptămână mai târziu, el a obținut un concert la care a cistigat de 10 de ori ceea ce a pus în cutia milei.

După aceasta intamplare , Thomas a crezut în puterea rugăciunii. El i-a promis sfantului că, dacă  va avea  succes, el într-o zi să-l construiască un altar. Ani mai târziu, Thomas a devenit un actor de comedie extrem de cunoscut și-a construit Spitalul de copii St. Jude Children's Research Hospital ca un altar pentru  a onora promisiunea facuta Sfantului Iuda Tadeu.  În 1957, Thomas a fondat  ALSAC- American Lebanese Syrian Associated Charities, care l-a ajutat sa realiza visul. Dupa ce Spitalul de copii St. Jude Children's Research Hospital a fost inaugurat în 1962, ALSAC a avut responsabilitatea de a strange fondurile necesare pentru a menține deschis acest  spital. 

Deși a fost numit după patronul lui Thomas, Spitalul de copii St. Jude Children's Research Hospital nu este un spital catolic și nu este afiliat vreunei organizații religioase. 

Descoperiri de la St Jude au schimbat complet modul in care medicii trateaza copiii de cancer si alte boli grave.

De la inaugurarea spitalului St Jude  rata de supravietuire pentru leucemie limfoblastică acută, cel mai frecvent tip de cancer la copii, a crescut de la  4 la sută în 1962 la 94 la suta de azi.  În acest timp, rata globala de supravietuire pentru cazurile de cancer la copii a crescut de la 20 la suta la 80 la suta.

 St Jude a tratat copii de pe teritoriul Statelor Unite și de la mai mult peste 70 de țări. Medicii din intreaga lume se consulte cu St Jude in cazurile lor cele mai grave.  De asemenea, St Jude are un program Outreach International pentru a îmbunătăți ratele de supravietuire a copiilor cu boli grave la nivel mondial, prin transferul de cunoștințe, tehnologie și aptitudini organizatorice. 

In 1996, Dr. Peter Doherty de la Departamentul de Imunologie Spitalului St. Jude a primit premiul Nobel pen Medicină şi Fiziologie, împreună cu Rolf Zinkernagel, pentru descoperirea mecanismul de apărare antivirală a organismului.

Mai multe detalii despre acest spital se pot gasi la urmatoarele adrese:

 Wikipedia                            - https://en.wikipedia.org/wiki/St._Jude_Children%27s_Research_Hospital

Site-ul Spitalului St. Jude    - https://www.stjude.org

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfinte apostol Iuda Tadeu, eu, ...(se spune numele), mă încredinţez îngrijirii tale.

Roagă-te pentru mine; ajută-mă să-mi amintesc că nu sunt singur în strădaniile mele.

Te rog, fii alături de mine şi roagă-l pe Dumnezeu să-mi trimită speranţă în mâhnire, curaj în frică şi vindecare în timpul tuturor încercărilor.

Te rog, cere-I Domnului nostru iubitor să-mi dea harul să accept orice îmi oferă viaţa şi să-mi susţină credinţa în puterea Sa vindecătoare.

Iţi mulţumesc, Sfinte Iuda Tadeu, pentru speranţa pe care o dai tuturor celor care cred şi ajută-mă, te rog, să ofer şi altora acest dar al speranţei. După voia lui Dumnezeu, Amin.

 

 Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine Născătoare de Dumnezeu. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii, şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut: pe tine, cea întru adevăr Născătoare de Dumnezeu te mărim

 

"Rugaciunea pe care o facem pentru ceilalti ne ajuta pe toti, dar mai ales noua ne deschide poarta Cerului.

 Fiindca nimeni nu are mai multa nevoie de rugaciunea noastra decat cel care e prea mihnit si prea descurajat ca sa se mai poata ruga.

Astfel facem si noi ceea ce insasi Maica Domnului infaptuieste mereu: rugaciunea, facandu-se ea insasi rugaciune si lumina si bucurie pentru toti copiii sai."

Go to top