"Cand ne rugam se indeplineste intotdeauna ceea ce avem in suflet, si nu  ceea ce avem doar pe buze. "

Reprezentari ale Sfantului Iuda Tadeu in iconografia catolica

 

 

 

Sfântul apostol Iuda Tadeu este reprezentat în majoritatea icoanelor ca un bărbat tânăr, cu ochii negri, cu barba .şi părul scurt sau eventual lung, ondulat, căzând pe umeri, şaten, semănând la chip cu Iisus Hristos, iar deasupra creştetului său arde flacăra Sfântului Duh. Peste tunica alba poartă o mantie verde sau roşie.

Simbolurile asociate Sfântului Iuda Tadeu se clasifică în cinci categorii:

1. Imaginea de la Edessa (imagine, medalion, Mandylion);

2. Flacăra Duhului Sfânt;

3. Simboluri ale martiriului;

4. Simboluri care se referă la munca apostolului;

5. Simboluri referitoare la Evanghelie;

 

 

 

 

Sfinte apostol Iuda Tadeu, eu, ...(se spune numele), mă încredinţez îngrijirii tale.

Roagă-te pentru mine; ajută-mă să-mi amintesc că nu sunt singur în strădaniile mele.

Te rog, fii alături de mine şi roagă-l pe Dumnezeu să-mi trimită speranţă în mâhnire, curaj în frică şi vindecare în timpul tuturor încercărilor.

Te rog, cere-I Domnului nostru iubitor să-mi dea harul să accept orice îmi oferă viaţa şi să-mi susţină credinţa în puterea Sa vindecătoare.

Iţi mulţumesc, Sfinte Iuda Tadeu, pentru speranţa pe care o dai tuturor celor care cred şi ajută-mă, te rog, să ofer şi altora acest dar al speranţei. După voia lui Dumnezeu, Amin.

 

 Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine Născătoare de Dumnezeu. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii, şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut: pe tine, cea întru adevăr Născătoare de Dumnezeu te mărim

 

"Rugaciunea pe care o facem pentru ceilalti ne ajuta pe toti, dar mai ales noua ne deschide poarta Cerului.

 Fiindca nimeni nu are mai multa nevoie de rugaciunea noastra decat cel care e prea mihnit si prea descurajat ca sa se mai poata ruga.

Astfel facem si noi ceea ce insasi Maica Domnului infaptuieste mereu: rugaciunea, facandu-se ea insasi rugaciune si lumina si bucurie pentru toti copiii sai."

Go to top